Mineral Doğal Makyaj

Mineral Doğal Makyaj

Doğal-bio ürünlerin kullanımına ilginin artması ile beraber, mineral makyaj ürünleri de giderek yaygınlaşıyor ve klasik makyaj malzemelerine göre artık çok daha fazla tercih ediliyor. Aynı zamanda güzellik anlayışının son dönemlerin minimalist trendlerden etkilenmesi ile, makyaj uygulamalarında da sadelik ve doğallık ön plana çıkıyor. 

Mineral makyaj ürünleri, ilk olarak 1976’da “Bar Minerals ( ID Bare )” tarafından, üretilip piyasaya sunulmuş, 2000’li yıllarda Amerika’ da geniş kitleler tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

 Doğal mineral makyaj ürünleri, koruyucu katkı maddeleri, talk, alkol, yağlı maddeler, non organik boya veya parfüm içermediklerinden; çok hassas ciltliler dahil her cilt tipine sahip olanlar tarafından rahatça kullanılabilirler. Toz haline getirilmiş sterilize mineral ve organik boyalar içerirler. 

Bu tip ürünler, deri üzerinde o kadar ince ve homojen bir şekilde yayılırlar ki, cildinizde hiçbir şekilde bir tortu veya kalıntı bırakmazlar. Böylece cildiniz nefes almaya devam edebilir ve hatta makyajlı olduğunuzu kendiniz bile unutabilirsiniz. Bazıları güneşe karşı koruyucu faktör içerdiklerinden, sıcak yaz günlerinde iç rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yağ bazlı olmadıklarından; akma, parlama, yapış yapış bir görünüm kazanma olasılığı mevcut değil. Pembe karamelden, altuni kum rengine geniş spektrumdaki renk ve ton seçenekleri ile, her cilt rengine uyum sağlayabilirler.  

Koruyucu madde içermediklerinden, kullanım süreleri diğer kozmetiklere göre çok daha kısadır… Nispeten yüksek fiyatlarını da düşünürsek; satın almadan evvel, son kullanım tarihlerine dikkat edilmesi ve “üretim tarihi” günümüze en yakın ürünlerin tercih edilmesi isabetli olur. 

Uygulamanın kolaylıklarına da dikkati çekmeden geçemeyeceğiz. Pudra şeklinde olanı uygulamak için her şeyden önce, yumuşak kocaman bir fırçaya ihtiyacımız var. Yüzümüzün rutin bakımını yaptıktan sonra, dairesel yukarı doğru eğimli hareketlerle, doğal pudramızı yüzümüze uygularız. Göz kapaklarımızın dış yanlarına ve yanaklarımızın istediğimiz bölümlerine biraz koyuluk vermek için fırça darbelerini daha fazla tutsak iyi olur, değil mi? Evet, 3-5 dakika içinde hayal ettiğimiz, taze, yumuşak bebeksi cilt aynada bize bakmakta… 

Tüh önce giyinseydim keşke, nasıl unuttum? Panik yapmanıza gerek yok. Doğal mineral makyaj yine tüm avantajlarıyla size göz kırpıyor. Akma, bulaşma gibi problemlerinin olmaması yanı sıra; akşamları makyajınızı temizleyip yatmadıysanız, sabahleyin aynada kabusumsu bir görüntü de sizi beklemiyor. Ne gözlerinizin artı morarmış, ne yanaklarınızda yağlı birikintiler mevcut; alnınızdaki siyah noktalar da azmamış. Yoksa makyajınızı temizleyip bir de cilt bakımı mı yapmıştınız gece yatmadan? Pek tabii ki hayır. Yine yeni makyaj malzemenizin sihirli dokunuşları herhalde…  

Tabii kozmetik sektörü sadece “pudra” formu ile yetinmemiş bu ürünlerin… Likit şeklinde olanlar da var, krem şeklinde olanlar da… Neyse ki henüz ağızdan kullanılacak bir hap üretilmemiş mineral makyaj için… Yalnız “antiaging” ürünleri bu gruba alabiliriz belki ne dersiniz? 

Kısaca özetlersek işte size doğal mineral makyajı tercih etmek için sebep:

  1. Cildiniz için sağlıklıdır: Cildinizin içerdiği yağa yapışmaz, gözeneklerin içine girmez. Sterilitesi ve organik özelliği sayesinde akneik ve hassas ciltliler tarafından dahi kullanılabilir.
  2. Antienflamatuar bir etkisi mevcuttur: Çinko oksit ve titan içerikleri veya antienflamatuar etkisi sayesinde, cildiniz yumuşak ve doğal bir görünüm alır. Geçen saatler ile birlikte yüzünüzde tortulanma ve kırışıklık görülmez.
  3. Çok kolay temizlenir: Her hangi bir nemlendirici kremle, hatta suyla bile temizlemek mümkündür. Gece beraber yatsanız bile teninize zarar vermez.
  4. Diğer makyaj ürünlerine göre daha uzun süre cildinizde kalır ve pozitif etkilerini devam ettirir: Akmadıkları, bulaşmadıkları gibi miktarları azalsa da ciltte kalan ürün olumlu bir görünüm sunmaya devam eder.
  5. Cildinizi korur: Cildin nemini korurken, deri ile zararlı etkenler arasında organik bir bariyer oluşturur.

“Mineral doğal makyaj” ile ilgili diğer konular:

Makyaj
Kalıcı makyaj
Kamuflaj makyajı

Share

Bir yanıt yazın