Lazerle cilt soyma

Lazerle cilt soyma

Lazerle cilt soyma, günümüzde yüz kırışıklıklarını, sivilce izleri ve diğer izleri, cilt lekelerini tedavi etmekte kullanılmaktadır.

Skin resurfacing işleminde CO2 ve Er:YAG lazer türleri derinin güneş hasarlı üst bölümünü kontrollü bir şekilde soyulur. Yaşlanmış, hasarlanmış deri yerini yeni ve pürüzsüz bir cilde bırakır.

Kimler lazerle cilt soyma için uygundur?

Tüm yüz kırışıklıklarılaser resurfacing tedavi edilebilmekle beraber, özellikle güneş hasarının dudak ve göz etrafında oluşturduğu kırışıklıklar en iyi tedavi edilir. Sivilce izleri veya ameliyat ve travma sonrası oluşan izler tedavi edilebilir, fakat derin izler tamamı ile iyileşmeyebilir. Yüzdeki bir çok iyi huylu yaşlılık belirtileri de kolaylıkla tedavi edilebilir.

Lazerle cilt soyma yüz gerdirme işlemine bir alternatif midir?

Bu işlem yüzde bir gerginlik oluşturmaz, fakat cilt gerdirme yüzdeki sarkmayı tedavi eder. Ağız etrafı ve göz etrafındaki çizgiler yüz gerdirme ile iyi tedavi edilemezken;laser resurfacing bu durumlarda faydalıdır. Bazen iki yöntem bir arada kullanılabilir.

İşlem rahatsız edici midir?

Tedavi esnasında sedasyon, lokal veya genel anestezi yapılarak hastanın rahat olması sağlanır.

Tedavi sonrası iyileşme ne kadar sürer?

Genellikle 2 hafatada tam iyileşme olur, bazen tedavi derin olduğunda 4 haftayı bile bulabilir. İyileşme ağrısız olur ve ilk birkaç gün iyi havalanma sağlayan deri renginde yara örtüleri kullanılır. Bazende kapatıcı merhemler uygulanabilir. İki haftdan sonra kamuflaj makyajı yapılabilir. Deri birkaç ay pembe renkte kalabilir, bazen daha da uzunsürebilir.Bu pembelik gidene kadar güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Sonuçlar nasıldır?

Bir çok vaka da deri çizgilerinde orta veya belirgin azalma, hatta deri rengi ve dokusunda düzelme ve sağlıklı bir cilt görüntüsü oluşur.

“Lazerle cilt soyma” ile ilgili diğer konular:

Cilt lekeleri
Sivilce izleri
Yüz kırışıklıklar tedavisi

Share

Bir yanıt yazın