Şampuanlar ve Saç Kremleri

Şampuanlar ve Saç Kremleri

Şampuanların esas etkisi saçları temizlemek olmakla birlikte; bitlenme, kepeklenme, egzema ve sedef gibi bazı cilt hastalıklarında tedavi etmek amacı ile de kullanılırlar. Son yıllarda şampuanlar, saç sağlığını koruma amaçlı olarak da uygulanmaktadırlar. Saçın içindeki sürfaktanlar su ile karışınca saçtaki yağı ve kiri uzaklaştırırlar. Son yıllarda kullanılan modern şampuanların temizleyici güçleri çok kuvvetlidir. Ne yazık ki, tüketicilerin çoğu köpüklü şampuanları daha iyi temizlediklerini varsayarak tercih etmektedirler. Bununla birlikte şampuanlardaki köpük saça ve deriye zarar verebilmektedir. Ancak son dönemlerde, saç üzerine etkisi minimal olan köpük oluşturucu maddeler kullanılmaktadır.

Günlük yaşamda sık kullanılan şampuanların güvenli olması gerekir. Bu nedenle ticari olarak piyasaya sunulmadan evvel nontoksik, nonirritan; deri,saç ve gözlere zararlı olup olmadığına göre bir çok laboratuar ve insan testi yapılmaktadır. Modern şampuanlar ve saç kremleri bu nedenle saç kaybına sebep olmazlar.

Kepek şampuanları

Çinko pirithion, kömür katranı ve ketokanazol içeren şampuanlar; kaşıntı ve kepeklenmeyi kontrol altına alırlar.

Saç kremleri

Saç kremleri saçların taranmasını kolaylaştırır ve saçın uçuşmadan hacimli görünmesini sağlar. İkisi bir arada şampuanlar şeklinde veya şampuanlamadan sonra kullanılırlar. Yıpranmış saçın pürüzlü yüzeyine yapışan saç kremleri, saçın yıpranmasını engeller. Kremler saçın üzerinde katyonik polimerler oluşturarak yumuşatır ve tarama işlemini kolaylaştırırlar. Saç kremleri saçı parlatır ve statik elektriği azaltır. Saçı nemli tutar. Kaliteli saç kremleri saçta artık bırakmadan bu etkileri oluşturur.

ampuanlar ve Saç Kremleri” ile ilgili diğer konular:

Kepeklenme
Kuru ve cansız saçlar
Şampuanlar hakkında ayrıntılar

Share

Bir yanıt yazın