Kuru cansız saçlar ve kullanılan ürünler

Kuru cansız saçlar ve kullanılan ürünler

Kuru cansız saç nedir ?


Kuru cansız saçlar, uçuşan kuru ve kolay kırılabilir saçlardır. Saçın dış kılıfını oluşturan kutikül kat kat ince tabakalardan oluşur. Özellikle güçlü sabun ve deterjan içeren şampuanlar saç kutikülünde hasar yaparlar. Perma, renk açma ve boyama işlemleri, tarama, fön gibi sıcak işlemler ile kutikül haraplanır. Güneş, hava kirliliği, deniz suyu, rüzgar ve klorlu havuz suyu gibi dış etkenler de saçta bu görünümü oluştururlar. Böylece saçlar kolay kırılabilir hale gelirler. Kozmetik sektöründeki son gelişmelerle üretilen ürünlerin, saçlara bu tür zarar veren nitelikte olmamasına çalışılmaktadır.

Bu tip saçlar için kullanılan ürünler nelerdir?


Kuru saç; kuru, parlaklığını kaybetmiş ve gevrek-kolay kırılabilir hale gelmiştir. Saçın kuru olmasının nedeni saçlı derideki yağ salgısının az olmasıdır. Özellikle saça çekilen fön, perma işlemleri, sıcak uygulaması, boya ve kuvvetli kimyasal içeren şampuanlar, çevresel kimyasal kirlilik ve güneş saçları kurutur.

Saçı nemlendiren ajanlar bir çok yolla etkili olurlar. Lanolin, yağ asidi, reçine, doğal trigliseritler ve fosfolipitler saç derisinde eksik olan yağ komponentlerini dengelerler. Ayrıca saçları nemlendirip yumuşattıklarından, saçlar daha kolay taranır ve tarama işleminin oluşturduğu hasar azalır. Ayrıca asetik asit ve laktik asit içeren ürünler, yıkama sonrasında saç pH’ ını normale döndürürler. Geleneksel olarak limon ve sirke bu amaçla kullanılmaktadır.

“Kuru cansız saçlar ve kullanılan ürünler” ile ilgili diğer konular:


Kalıcı işlemler: Perma, saç boyaları, renk açıcılar
Kepeklenme
Saç bakımı
Şampuanlar hakkında
Şampuanlar ve saç kremleri
Yağlı saçlar

Share

Bir yanıt yazın