Perma, Saç Boyama, Renk Açıcılar

Perma, Saç Boyama, Renk Açıcılar

Perma


Perma yapıldığında kimyasal olarak saç teli kalıcı olarak dalgalı hale gelir. Perma işlemi 2 aşamalıdır. İlk aşamada kimyasal ürün saçın çift sülfür bağlarına bağlanarak, saçlara kendi etrafında dönen bir şekil verir. İkinci işlemde ise peroksit ile bu şeklin sabit kalması sağlanır. Perma saçlara zarar verir, çünkü sülfür bağları bozulur. Bu da saçlarda kuruma ve yıpranmaya neden olur.

Saç boyama


Genellikle saçlar beyazlaştığında boyama ihtiyacı duyulur. Saç boyaları yıkanmaya olan direncine göre sınıflandırılmıştır.

1. Geçici boyalar: Hızlı renk değişikliği yapar, tek yıkamada saçın dış yüzeyindeki boya akar.

2. Yarı kalıcı saç boyaları: Saçın rengini çabuk değiştirler; 6 yıkamaya kadar saçta kalırlar. Yurt dışında oldukça popülerdir.

3. Kalıcı boyalar: Bu boyalar saçta oksidasyon yaparak saçı yıpratırlar. Bu boyaların renkleri zaman içinde solsa da genellikle kalıcıdırlar, sadece saç uzadığında dip boyası yapmak gerekir. % 10 dan fazla kullanıcıda parafenilendiamin denen boyaya karşın allerji gelişebilir.

Renk açıcılar


Ülkemizde oldukça yoğun talep edilen bir uygulamadır. Ancak bu ürünler saça hasar verirler. İçerisinde hidrojen peroksit bulunur ve saçın içindeki boya maddesinin rengini açar. Tekrarlayan renk açma işlemi, saçları gevrek ve kırılabilir hale getirir.

Perma, Saç Boyama, Renk Açıcılar” ile ilgili diğer konular:

Kepeklenme
Kuru ve cansız saçlar
Saç bakımı
Saç yağlanması
Şampuanlar hakkında ayrıntılar
Şampuanlar ve saç kremleri

Share

Bir yanıt yazın