Banyo Yağları

Banyo Yağları

Banyo yağı nedir?

Banyo yağları küvete doldurulan suya katılarak kullanılan kozmetik ürünlerdir ve çeşitli yağ ve kokuların, daha kolay uygulanabilen bir formülüdür.

Banyo yağları ne işe yarar?

Düzenli olarak kullanımları deriyi yumuşatır, nemlendirir, kuruluğu giderir; çünkü ılık su derideki gözenekleri açarak, yağın emilimini arttırır.

Banyo yağlarının içeriği nedir?

Genellikle, hindistan cevizi, zeytin, susam, fındık, jojoba yağları içerirler. Fiyatları ise, içerdikleri yağlara göre oldukça değişkendir. Özellikle E vitamini içeren yağlar oldukça pahalıdırlar. Fındık ve badem yağı sık kullanılır; fındık alerjisi olanların bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Sade, kokusuz bir yağ karışımı formülasyonu deri için en uygundur.

Bu yağlar kokulu mudur?

Bir çok banyo yağına esansiyel yağların katılımı ile, koku elde edilmektedir. Özellikle güzel kokulu olanlar, aromaterapi tedavisinde kullanılmaktadır. Yağların uzun ve  yorgun bir gün sonrasında kullanımı gevşeme sağlar, enerji verir ve bağışıklık sistemini destekler. Bir çok aromaterapi ürünü lavanta, gül,narenciye ve civanperçemi yağı içerir. Karanfil, karabiber gibi yağlar ise, çok az oranda kullanımlarında zararsız olmalarına rağmen; tahriş edici etkilerinden dolayı kullanılmamaktadır.

Bazı banyo yağlarına kurutulmuş gül yaprağı veya lavanta eklenir. Bu tür banyo yağları küvete yapışarak; temizleme sorunu yaratabilir.

Ne kadar banyo yağı kullanılmalı?

Bir banyoda genelde 30 ml kullanımı yeterli olmaktadır. 

“Banyo yağları” ile ilgili konular:

Kuru cilt
Nemlendirme

Share

Bir yanıt yazın