Kışın cilt bakımı

Kışın cilt bakımı

Kış dönemi, dondurucu ayazları yanında, ani ısı değişiklikleri ile; cildimizi özellikle de yüz cildimizi en olumsuz şekilde etkiler. Giysiler tarafından korunamadığı için, yüzümüz soğuğun tüm zararlarına maruz kalır. Peki kışın cilt bakımı nasıl uygulanır?

Önce cildimizi tanımalı

Cildimizi en iyi şekilde koruyabilmek için, önce cildimizi tanımak gerekir. Cilt vücudumuzun bir çok tabakadan oluşan, bizi dış etkenlerden koruyan ve aynı zamanda, dış ortamdan gelen bilgileri beyne ileten, hayati bir organımızdır.

Soğuğun cilde etkileri nelerdir?

Soğuk havalarda, cildin yağ üretimi azalır ve tenimizi koruyan hidrolipid tabaka incelir. İşte bu sebepten dolayı, cilt nemini çok çabuk kaybeder; hemen kurur ve hassaslaşır.

Cildimize yardım etmeliyiz?

İklim değişikliklerine maruz kalan cilt; erken yaşlanır. Bunu engelleyebilmek için, düzenli bir biçimde ” nemlendirici kullanımı ” şarttır. Nemlendirme ile, cildinizin kanlanması artacak ve kuruluk ve çatlama gibi şikayetleriniz ortadan kalkacaktır. Burada ise en önemli husus, cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem seçilmesidir.

Kuru cilt sahibi olanların, badem yağı, bal mumu ve gül suyu içeren yoğun kremler kullanması önerilir. Gündüz tavsiye edildiği gibi, geceleri de nemlendirici kullanımı mutlaka şarttır.

Yüz temizliği de, aynen nemlendirme gibi günde iki kez yapılmalıdır. Cilt tipine uygun sabunlarla hafifçe ovuşturarak temizlediğimiz tenimizi, ılık su ile yıkayarak durulamalıyız.

Makyaj temizleyicileri olarak, alkollü losyonları veya ıslak mendilleri asla kullanmamalıyız. Yumuşak içerikli, süt bazlı temizleyici kremler birincil olarak tercih edilmelidir.

Derin peeling uygulamaları için kış dönemi hiç uygun değildir. Cilt bakımı amaçlı maskeler, en az 1- 2 hafta ara ile yapılmalı ve bunlar daha çok yenileyici, besleyici, nemlendirici özellikte olmalıdır.

Kışın dudaklar ve göz çevresine nasıl bakım yapılır?
Dudaklar ve göz çevresi yüz cildinin en hassas bölgeleridir ve soğuk kış günlerinde dudak çatlakları kimileri için çok büyük bir sorun haline gelir. Dolayısıyla bunların bakımına ayrıca özen göstermek gerekir.

Uyku ve beslenme nasıl olmalı?

İyi bir uyku, cildimizin dinlenmesi ve yenilenmesi için vazgeçilmez bir etkendir.

Esansiyel yağ asitlerinden zengin bir beslenme ( ki kırmızı ton balığı, sardalya ve somon balıkları bunlardan yana zengindir. ); zeytinyağı, ceviz, badem gibi kuru yemişlerin tüketilmesi; magnezyum, bakır, çinko gibi mineraller ve C ve E vitaminlerinin bolca alınması ve her gün en azından 1,5 litre su tüketilmesi; kışın cildimizin sağlığını korumada epey faydalı olacaktır.

“Kışın cilt bakımı” ile ilgili diğer konular:

Kuru cilt
Nemlendiriciler
Beslenme ve cilt sağlığı

Share

Bir yanıt yazın