PRP ile antiaging

PRP ile antiaging

Platelet Rich Plasma ( PRP ) tedavisi nedir?

PRP: Platelet Rich Plasma ( Trombositten Zengin Plazma ), kanımızda bulunan ve pıhtılaşmayı sağlayan trombosit ( platelet ) denen hücreleri içeren plazma ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Trombositler, deriye injekte edildiklerinde, deride kollajen üretimini uyaran büyüme faktörleri salgılarlar. Platelet Rich Plasma ( PRP ) yıllardır, güvenle bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yara iyileşmesi ve eklem cerrahisinde sıklıkla kullanılır. Cilt yenileme tedavisinde ise, 2006 yılından beri uygulanmaktadır. Gelelim PRP ile antiaging tedavisi hakkında merak edilenlere.

Bu yöntemle hangi yüz ve vücut bölgeleri tedavi edilebilir?

. Göz çevresi kırışıklıkları
. Yanaklar ve yüzün ortası
. Boyun
. Çene
. Göğüs dekoltesi
. El sırtı ve kollar
. Diğer vücut bölgeleri
. Saçlı deride saç çıkışının uyarılması

Tedavi ne kadar zaman alır?

İki tüp plazma ile uygulanan tedavi, 45- 60 dakika sürer.

Kaç seans tedavi önerilir?

İyi bir sonuç için, 3- 4 seans tedavi önerilir. Uygulama 4- 6 haftada bir yapılır.

PRP tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?

Deri dokusu ve tonundaki düzelme 3 haftada görülür. Kollajenin yenilenmesi ise, bir kaç ay sürer.

PRP tedavisi nasıl yapılır?

Deri yaşlanmasının derecesini ölçmek için önce bir cilt muayenesi yapılır. İstenen sonucu elde etmek için gerekli olan seans sayısı belirlenir. Tedavi öncesi fotograflar çekilir.

Deri antiseptik bir solüsyon ile temizlenir. Lokal anestetik krem uygulanır. Koldan alınan kan santrifüj edilerek, trombositleri ayırmak için, bir kan tüpüne konur ve santrifüj edilir. Santrifüj sonrası, trombositten zengin bir plazma elde edilir. Bu plazma ilk olarak, deri çizgilerine ve geri kalan plazma da tedavi edilecek diğer deri bölgelerine enjekte edilir. Dermoroller denen bir alet ile de tedavi yapılabilir, bu yöntem daha fazla plazmanın deriye uygulanmasına izin verir.

Tedavi sonrasında uygulanan bir kollajen maskesi ile, trombositten zengin plazmanın deriden daha yoğun olarak emilmesi sağlanır.

PRP tedavisinin yan etkileri nelerdir?

12- 24 saat süren hafif şişlik, morarma ve kızarıklık oluşabilir. İğne yapılan alandaki morarma ise, 2- 3 gün sürebilir.

PRP sonuçları nasıldır?

Tedavinin etkileri, 3 hafta sonra görülmeye başlar. Bir kaç ayda maksimum düzeye ulaşır. Eklenen diğer tedaviler de başarıyı arttırır. Alkol ve sigara kullanan kişilerde tedavinin etkisi daha belirsizdir. Çok şiddetli yara izleri tedaviye yanıt vermeyebilir. Ama tedavi güvenlidir.

Tedavi sonuçları hemen mi görülür?

Hayır. Deriye verilen sıvı nedeni ile ani bir şişlik oluşur ve bu deride geçici bir iyileşmeye neden olur. Bu şişlik gerilediğinde deri, tedavi öncesi halini alır. Bir kaç hafta sonrasında ise, trombositler kollajen üretimini ve büyüme faktörlerini uyarırlar.

Kaç seans PRP tedavisi gerekir?

Seans sayısı, derinin yaşlanma derecesine göre değişir. Genellikle 4 – 6 hafta ara ile 2 – 3 tedavi seansı önerilir. Ama doktorunuz sizin durumunuza özel bir tedavi de uygulayabilir.

Tedavinin etkisi ne kadar devam eder?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte, tedavinin etkisi, ortalama 18 ay sürer. Arada yapılan ek tedaviler, tedavinin etkinliğini devam ettirir.

PRP tedavisi güvenli midir?

Güvenlidir, çünkü tedavide hastanın kendi kanı kullanılmaktadır.

PRP tedavisi hangi durumlarda uygulanamaz?

. Yoğun sigara ve alkol kullanımı
. Trombosit fonksiyon bozuklukları
. Trombositopeni ( trombosit sayısının düşüklüğü )
. Hipofibrinojenemi
. Kan tablosundaki dengesizlikler
. Kanda enfeksiyon bulunması ( sepsis )
. Akut ve kronik enfeksiyonlar
. Kronik karaciğer hastalıkları
. Antikoagülan ( pıhtılaşmayı engelleyen ) tedaviler
. Deri kanseri
. Şiddetli metabolik ve sistemik hastalıklar

“PRP ile antiaging” ile ilgili konular:

Deri yaşlanması
Kırışıklıklar ve tedavisi

Share

Bir yanıt yazın