Radyofrekans ile cilt gençleştirme

Radyofrekans ile cilt gençleştirme

Radyofrekans uygulaması nedir?

Radyofrekans uygulaması patentli bir radyo dalgasını (RF) kullanır. Bu radyo dalgasının cildi sıkılaştırdığı ve cildi yumuşak bir şekilde toparlayarak kırışıklıkları ortadan kaldırdığı ve yüz hatlarını yenilediği klinik olarak kanıtlanmıştır. Diğer uygulamaların aksine iğne ve cerrahi müdahale olmadan uygulananır. Radyofrekans uygulaması hızlı, kolay ve iyileşme sürecinin kısa olması ile günlük hayatınıza devam etmenize izin veren bir tedavidir. Lazer tedavilerinin aksine bütün cilt tiplerinde uygulanabilir. Radyofrekans cihazı kırışıklık giderme ve yüz germe için operasyonsuz tedavi alternatifi olarak FDA (Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) tarafından onaylanıp belgelenmiştir. 

Radyofrekans nasıl çalışır?

Radyofrekans cihazı bir uygulama başlığı ile kullanır. Bu başlık radyo dalgalarının kontrollü bir biçimde ve belli bir miktarda iletilmesini sağlar. Başlığın cilde her temasında cildin derin tabakalarındaki kollajen dokusunun geniş bir bölümünü ve onun altındaki tabakayı homojen bir şekilde ısıtır, bu esnada cildin dış yüzeyini soğutarak korur. Bu derin ve homojen ısı uygulaması cildinizin derin tabakalarının anında, hemen sıkılaşmasını sağlar. Zaman içinde yeniden yapılanan kollajen cildi daha da sıkılaştırmak üzere üretilmiş olur. Böylece daha genç, sağlıklı ve elastik bir cilde kavuşulur. 


Radyofrekans uygulamasının sonuçları ne kadar süre kalıcı olur?

Bu uygulamanın kollajen yapısında hemen etkisini gösteren bir sıkılaşma sağlar ve zaman içinde bu sıkılaşma artar. Deneyimli doktorların yayınlandıkları raporlarda hastanın doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak Radyofrekans tedavisi sonuçlarının 24 ay veya daha uzun süre hatta 5 yıla kadar kalıcılığını koruduğu belirtilmiştir. 

Radyofrekans uygulaması güvenli midir?

Bu uygulamasının mükemmel derecede bir güvenirlik raporu vardır. Dünyadaki tedavi uygulanan 70,000 hastanın ancak 1%’den azında minimal bir yan etki bildirilmiştir. Bu az oran rapor edilmiş yan etkiler arasında en yaygın olanları, sadece tedavi edilen bölgede olmak üzere, şişme, kızarıklık ve küçük şişliklerdir. Bu arazların hepsi birkaç gün veya hafta içinde tamamen kaybolmuştur. 

Tedaviden ne kadar süre sonra günlük yaşantıya dönülür?

Hastaların büyük çoğunluğu uygulamadan hemen sonra günlük yaşantılarına dönmektedirler. Bazı hastalarda ise orta derecede bir kızarıklık (güneş yanığı gibi) görülmektedir, fakat kısa bir süre sonra kaybolmaktadır.

Uygulama esnasında ne hissedilir?

Radyofrekans cihazının başlığının her dokunuşunda radyo dalgalarının transferiyle birlikte cildinizin alt ve üst tabakalarında kısa süreli bir ısınma hissedilir. Bu ısınma hissi kollajenin sıkılaşma için gereken ısıya gelindiğinin belirtisidir. Radyofrekans başlığı ısınma işlemi öncesinde, esnasında ve sonrasında soğutulur, böylece uygulama hasta için daha konforlu ve rahat olur. Tedaviden önce anestezi özelliği olan bir krem hastanın daha rahat ettirmesi için sürülebilir. 

Sonuçları ne zaman fark edilir?

Ölçülebilir oranda belirgin bir sıkılaşma, tek bir seans sonrası 2 ila 6 ay arası bir zamanda meydana gelir. Bununla birlikte hastaların çoğu hemen tedaviden sonra bir sonuç aldığını söylemektedir.

Kaç seans tedavi ihtiyacı vardır?

4 veya daha çok seans gerektiren lazer tedavilerinin aksine Radyofrekans tek bir seansta bile gelişme kaydedilir.

Seans Süresi ne kadardır?

Radyofrekans seans süresi tedavi edilecek bölgenin büyüklüğüne göre, 30 dakikadan 90 dakikaya değişebilir. Ayrıca cildi hazırlamak için, seans öncesi yapılacak ek uygulamalarla bu süre uzayabilir.

Yüz germe ameliyatı kadar etkili midir? 

Radyo dalgalarıyla ameliyatsız, acısız ve ağrısız; üstelik tek seansta yüz germe yöntemidir. Yüz cildini sıkılaştırma ve yüzü ameliyatsız olarak şekillendirme sadece bu uyguma ile mümkündür. Radyofrekans  önem arz edecek ciddi bir yan etkisi olmayan, cildin sıkılaşması ile genç görünüm kazanmasını sağlayan, güvenli bir  metoddur. Bıçak altına yatmaktan korkan  veya sağlık problemleri nedeniyle ameliyat olması mümkün olmayan kişiler için özellikle yüz gençleştirmede birinci seçenektir. Radyofrekans

asla bir yüzme germe ameliyatı kadar etkili değildir, özellikle de gevşek derisi olan, kalın derili hastalarda, çene ve gıdısı aşırı derece sarkık kişilerde Radyofrekans, çok ama çok yüz güldürücü olmayacaktır. Ancak bu hastalarda 6 ay sonrasında  ikinci bir seans denenebilir.

“Radyofrekans ile cilt gençleştirme” ile ilgili diğer konular:

Cilt yaşlanması
Cilt sarkması

Share

Bir yanıt yazın