Yağlı cilt bakımı

Yağlı cilt bakımı

Yağlı cildin görünümü nasıldır?

Yağlı deri parlak, kalın ve cansız görünümdedir. Yağlı ciltte, sıklıkla geniş gözenekler, siyah noktalar ve sivilceler görülür. Bu tip deride yağ bezleri aşırı çalışır ve ihtiyaçtan fazla yağ salgılarlar. Deri yağlı ve parlaktır.

Yağlı cildin bakımı nasıl yapılır?

Yağlı deriye sahip kişilerde yaşlanma daha geç olduğu için avantajlıdırlar. Geniş gözenekleri temizlemek için, yağlı ciltler bol su ve sabunla yıkanmalı, yüz yıkama sıklığı günde ikiden fazla olmamalıdır. Deriyi sık sık yıkamak, daha fazla yağ salgılanmasına neden olur.

Derinin yağını fazlaca alarak pullanmaya neden olabilecek derin temizleyiciler ve kuvvetli sabunlar kullanılmamalıdır. Bu tür temizleyiciler, tersine bir mekanizma ile sebore (aşırı yağlanma) dediğimiz olaya neden olur. Seboreik cilt doğal yağını kaybettiğinde, yağ bezleri daha fazla çalışarak, aşırı yağlanmaya sebep olur. Deriyi temizlemek için yağ bazlı ürünlerin kullanımı, yağın kolaylıkla çözülmesine neden olur. Oil- free (yağsız) ve katkı maddesi içermeyen ürünlerin kullanımı, ciltteki parlamayı giderir. Antibakteriyel maddeler içeren medikal sabunlar, mineral sular ile kombine edilebilir. Alkol içeren temizleyiciler kullanılmamalıdır. İçerisinde aseton bulunan temizleyiciler ise yağı çözdükleri için faydalıdır. Cildi temizlerken, parmak uçları ile deriye yapılan masaj faydalıdır.

Deri yağlı ve pullu ise, yüze derin temizlik sağlayan bir soyucu kozmetikler gün aşırı uygulanabilir ve ardından hafif bir nemlendirici kullanılabilir. Otuz yaşın altındaki kişilerde aşırı yağlı deri, günde 2- 3 temizleme gerektirebilirken, nemlendirmeye ihtiyaç duyulmayabilir. Otuz yaştan sonrasında ise; göz ve ağız etrafı, dekolte bölgesinde nem azalabileceğinden, gece ve gündüz nemlendirici kullanımı faydalı olur.

Yüze yapılan çamur ve kil maskeleri de faydalıdır. Haftada bir iki kez, maske uygulaması yapılabilir. Genellikle yağlı ciltler için üretilmiş kozmetik ürünler tercih edilmelidir. Makyaj öncesinde, yağ bezi aktivitesini azaltacak antiseptik gündüz kremleri kullanılmalıdır. Özellikle aktif içeriğinde benzoil peroksit içeren ürünler seçilebilir. Gerektiğinde antiseptik bir gece kremi de kullanılabilir. Alın, burun ve çene gibi bölgelerdeki aşırı yağ, makyajın yamalı görünmesine neden olabilir. Bunu engellemek için, aşırı yağlı alanlara “salatalık sütü” uygulandıktan sonra makyaj yapılmalıdır.

“Yağlı cilt ve bakımı”konusu ile ilgili diğer yazılar:

Cilt temizliği
Yağlı cilt


Share

Bir yanıt yazın