Üst göz kapağı estetiği

Üst göz kapağı estetiği

Bazen genetik sebeplerle, genellikle de yılların etkisiyle üst göz kapaklarındaki deri, sıkılığını yitirerek gevşer ve yer çekiminin de etkisiyle sarkma meydana gelir. Bu deformasyon kişiyi yorgun, yaşlı ve üzgün bir ifadeyle yaşamaya mahkum eder. Çehrenizi bu mutsuz görüntüsünden kurtarıp taze bir ifadeye kavuşturmak, ve ilerde gözlerinizde görme alanının daralmasına neden olan üst göz kapağı düşüklüğü problemini yaşamamanız için, size estetik cerrahinin hem doktor hem de hasta adına en basit ameliyatını, üst göz kapağı estetiğini (Blepharoplasty) öneriyoruz. 

Alt göz kapağı estetiği nasıl yapılıyor?


Önce göz kapaklarınızdan çıkarılacak alan deri çizerek işaretlenir. Ardından lokal anestezi yapılıp birkaç dakika bekledikten sonra, üst göz kapaklarındaki fazlalık elips şeklinde alınarak estetik dikişle dikilir.

İşlem ne kadar sürüyor?
Her biri 10’ar dakika süren iki küçük müdehale sonucunda, 10 yada 20 yıl önceki bakışlarınıza tekrar kavuşuyorsunuz.

Fark edilen bir iz var mı?
Hayır, yok ! Dikişleri kat yerinde olduğu için fark edilir bir iz olmuyor.

Neden belirgin bir iz kalmaz?

Göz kapaklarımız vücudumuzun en ince derisine sahiptir. Hem ince deride izler çok çabuk kaybolduğundan, hem de izi tam göz kapağının kat yerine gelecek şekilde yaptığımızdan ilk 2 ay hafif kırmızı olan, ancak 6. aydan itibaren çok yakından bakıldığında bile görülemeyecek bir iz kalır. 

Ameliyat sonrası neler olacak?

Ameliyatın bitiminde göz kapaklarınıza incecik bir bant yapıştırıyoruz. (Gözlerinizi kapatmak vs. söz konusu değil). Bu bantları 3 gün sonra çıkarıyor, banyo ve makyaj yapma izni veriyoruz. 7. gün ise, dikişlerinizi almak üzere sizi polikliniğimize bekliyoruz. Bünyeyle alakalı olarak değişmekle birlikte 2- 5 gün göz kapağınızda şişlik ve morluk olur. 

Ameliyat sonrası kullanmanız gereken ilaçlar neler ve ağrınız olacak mı?

Ameliyat sonrası reçetenizde ağızdan içilen bir antibiyotiğiniz var.
Operasyonun sonunda size 1 adet ağrı kesici veriyoruz, bunu hemen içiyorsunuz. Böylece anestezik maddenin etkisi geçtikten sonra bile, ağrınız olmuyor.

Dikkat:


1. Ameliyat sonrası buz kompresi uygulamasını ne kadar titiz ve düzenli bir şekilde yaparsanız, göz kapaklarınız o kadar az şişer ve az morluk olur.
2. Ameliyata gelirken yanınızda güneş gözlüğünüzü de getirmeyi ihmal etmeyin. Bu, eve dönüşte sizi hem güneşten, hem de insanların meraklı bakışlarından koruyacaktır.
3. Ameliyattan 15 gün sonra yapılacak olan botox, zaten güzel olan sonucu daha da belirgin hale getirecektir. 

“Üst göz kapağı estetiği” ile ilgili konular:

Plastik cerrahi

Share

Bir yanıt yazın