Dermaroller nedir?

Dermaroller nedir?

Dermaroller nedir?

Dermaroller, üzerinde derinlikleri 0,2mm ile 2mm arasında  değişen, 192 adet mikro iğnenin bulunduğu kendi etrafında 260 derece dönebilen bir rulodan oluşan tek kullanımlık tıbbi bir alettir.

Tedavide hangi amaçlarla kullanılır ?

2 amaçla tedavide kullanılır:
1. Transdermal geçişin arttırılması: Üzerindeki küçük iğneler sayesinde, birlikte uygulanabilen bazı etken maddelerin, derinin epidermis denilen üst tabakasından, dermis denen orta tabakasına geçişini kolaylaştırır ve arttırır.

2. Tedavi: Tek başına tıpkı peeling, laser, dermabrazyon gibi başlı başına etkin ve son derece kolay, güvenli bir tedavi metodudur. 

Kullanım alanları nelerdir ?

  • Antiaging, genel cilt yapısının yenilenmesi
  • Akne izleri
  • Cilt çatlakları (Striae)
  • Selülit
  • Yanık izlerinin azaltılmasında
  • Geniş gözenekli cilt yapısının düzeltilmesinde

Dermaroller nasıl etkili olur ?

Cildin doğal yara iyileşme mekanizmasını kullanır. Deride oluşturulan mikro yaralar iyileşirken, deride bir yenilenme süreci de başlar. Deriye uygulanan etken maddelerin emilimini yaklaşık 200 kat arttırır. Uygulandığında,  kollajen üretimi derinin üst tabakalarından yaklaşık 0,5 mm derinlikte oluşmaktadır ve  kollajen üretimi yaklaşık 1000 kat artmaktadır.

Tedavid nasıl uygulanır?

Tedavi öncesi cilt topikal anastetik ile deri uyuşturulur ve ardından temizlenir. Cilde yıldız şeklinde 4- 10 uygulama sonrasında cm2′ de yaklaşık 250- 400 mikrokanal açılmış olur. Dermaroller çok hafif baskı ile uygulanır.

Dermaroller uygulamasında nelere  dikkat edilmelidir?

  • . Dermaroller’ın ardından asit türevi ürünler kullanılmamalıdır. (glikolik asit,vitamin C, retinoik asid gibi)
  • . Dermaroller sonrası kullanılacak cilt bakım ürünlerinin içeriğine dikkat edilmelidir. (Kollajen gibi yüksek miktarda allerjiye neden olabilen içerikler veya formülleri koruyan maddelere dikkat edilmelidir). 
  • . Güneş hassasiyetine neden olmadığından yaz aylarında kullanılabilir, ancak her cerrahi işlemde olduğu gibi sonrasında, özellikle ilk 1- 2 gün güneş koruyucu kullanımı önerilir.
  • . Özel bir yara bakımına ihtiyaç duyulmaz.
  • . Lazer, orta peeling (TCA %25- 40 gibi) ve dermabrazyon radikal işlemlerden 4 hafta sonra uygulanmalıdır.

Dermaroller tedavisi ile birlikte tedavi etkinliğinin arttırılması için hangi ürünler kullanılır ?

Dermaroller tedavisi ile birlikte Dermaheal  serisinden ürünler kullanılabilir. Bu iki tedavinin ortak kullanımı Dermatherapi sistemini oluşturur. Dermaheal ürünleri büyüme faktörleri, biomimetrik peptidleri, kök hücre ekstrelerini içerirler. Dermaheal ürünlerinde bulunan büyüme faktörleri özellikle antiaging, yara ve akne izleri ve çatlakların tedavisinde  etkili iken; saç dökülmesi tedavisinde de kök hüre ekstresi içeren ürünler, dermaroller ile birlikte kullanılabilir. Biomimetrik peptidlerin olduğu bazı dermaheal ürünleri de, leke tedavisinde dermaroller ile birlikte kullanılabilir. Ayrıca dermaheal ürünlerinin evde tüketicinin kullanımımına uygun formları da vardır.

Dermaroller nedir? yazısı ile ilgili konular:

Antiaging
Akne izleri
Cilt çatlakları
Güneşten koruyucular
Kimyasal peeling
Lazer tedavisi
Selülit
Geniş gözenekli cilt yapısının düzeltilmesinde

Share

Bir yanıt yazın