Erkeklerde epilasyon

Erkeklerde epilasyon

Cilt bakımı; en başta pürüzsüz, parlak bir cilt demektir. Maalesef özellikle Türk erkeklerinde, “aşırı ve koyu renkte kıllanma” cilt bakımını oldukça zorlaştırmaktadır. Ancak pek çok kozmetik sorunda olduğu gibi, bu durumun çözümü için de bir çok alternatif uygulama yapılmaktadır.

Tıraş
Vücudundaki kıllardan rahatsız olan erkeklerin, % 7′ si bunları tıraş etmektedir. Ancak bu yöntem sonucunda, kılların aynı hızla büyümeye devam ettikleri ve çıkarken daha sert, kalın ve batıcı özellikte olacakları unutulmamalıdır. Dolayısıyla bu uygulama uzmanlarca pek önerilmez.

Tüy Dökücü Jel ve Kremler
Tıraş ile çok benzer bir mekanizma ile, kılların yok edilmesini sağlarlar. İçeriklerindeki alkalen maddeler, uygulama sırasında kılın deri yüzeyinde kalan bölümünü eritir. En fazla 3 gün sonra kıllar daha sert ve sivri olarak, köklerinden yukarı doğru çıkmaya başlarlar. Kıllarından memnun olmayan erkeklerin % 37′ si bu yöntemi uygulamaktadır.

Ağda
Bu yöntemin % 32′ lik bir oranla, erkekler tarafından tercih edildiği gözlenmektedir. Ağrılı olmasına rağmen, 3 – 4 hafta etkinliğinin devam etmesi ve yeni çıkan kılların, daha güçsüz olması uygulamayı çekici kılmaktadır.

Epilatör
Giysilerden görünen, ense gibi küçük alanlarda uygulanabilmekte ve erkeklerin % 19′ u tarafından tercih edilmektedir.

Güzellik Uzmanları ve Erkek Kuaförleri Tarafından Uzman Eşliğinde Epilasyon
Epilasyon uygulayan erkeklerin sadece % 5 ‘ i bu yöntemden yararlanmaktadır.

Kalıcı Epilasyon
Aynen kadınlarda olduğu gibi, ” kalıcı ve mükemmel epilasyon ” arayışının bir fanteziden öteye geçemeyeceğini itiraf etmek gerekir. Bu konuda şiddetli sorun yaşayanlar, lazer epilasyonla % 100 olmasa da, % 80 kıllarından kurtulabilir. Ancak her ne kadar son dönemlerde, ağrılı olduğundan ve çok zaman aldığından tercih edilmese de, iğneli epilasyon uygulamasının daha iyi sonuçlar verdiğini belirtmek gerekir.

“Erkeklerde epilasyon” ile ilgili diğer konular:

Ağda
Epilasyon
Kozmetik ve erkek
Lazer epilasyon
Tıraşlama

Share

Bir yanıt yazın