Yaz aylarında cilt bakımı

Yaz aylarında cilt bakımı

Yaza girdik. Dışarıda daha fazla zaman harcıyoruz. Kumsal, havuz, deniz. Peki ya yıpranan cildimiz. Aklınıza gelen ilk soru? Cilt bakımına kış aylarında olduğu gibi mi devam etmeliyim? Elbette hayır.

Yaz aylarında bir yandan güneş ve sıcak, diğer yandan aşırı nem cildimizi olumsuz etkilemekte. Cildimiz aşırı yağ salgıladığından derideki gözenekler tıkanmakta, bakteri üremesi artmakta. Hiç sevmediğimiz siyah nokta ve sivilceler ortaya çıkmakta. Ya lekelere ne demeli. Uzanmışız kumsala hafifçe brozlaşalım, gelecek kış bize çok gerekli olan D vitaminini cildimiz sentezlesin derken birkaç gün sonra bakmışız ki cildimizde kahve renkli lekeler. Her sene güzel güzel bronzlaştık diye sevindik. Aradan yıllar geçti, erkenden yaşlandık , eyvah dermatolog dedik.

Diğer problemler mi? Güneş alerjisi, güneş yanıkları, aşırı terleme, ter kokusu vs.

Bütün bunlar sizi korkutmasın. Bir takım cilt bakım önerileri ile cilt sağlığımızı koruyabiliriz? Geliyoruz 5 adımda uygulayabileceğimiz cilt bakımı taktiklerine.

Cildinizi temiz tutun.

Cildiniz uygun bir temizleyici ile günde 2 kez ılık su ile yıkayın. Yağlı ciltler için yağı temizleyen temizleyiciler kullanın. Eğer cildiniz kuru ise hassas ve kuru ciltler için uygun bir temizleme ürünü kullanın. “Cilt temizliği nasıl yapılır” yazımızı mutlaka okuyun.

Cildiniz nemlendirin

Yaz aylarında havadaki nemin artması ile cildinizin kendiliğinden nemlendiğini düşünmeyin. Yazın da cildimizin nemlendiriciye ihtiyacı var. Fakat yaz aylarında nemlendiricinin seçimi önemli. Yazın krem şeklindeki nemlendiricilerin yerine hiyaluronik asit içeren jellerin uygulanması daha doğrudur. Hiyaluronik asit derinin nem tutma kapasitesini arttırarak cilde daha canlı bir görünüm kazandırır. Özellikle sivilcesi olan kişiler sivilce tedavisinde kullanılan aromatik yağları kullanmamalıdır. Koku içeren nemlendiriciler lekelere neden olabileceğinden parfümsüz ürünler kullanılmalıdır. Cildinizi dışarıdan nemlendirmekle kalmayın. Bol bol su için. ( günde 1.5- 2 litre) Nemlendiricilerle ilgili yazımızı inceleyin

Antioksidan ürünler kullanın

Cildinize antioksidan içeren ( özellikle C vitamini) ürünler uygulayın. Bu ürünler cildinize güneş gibi çeşitli çevresel faktörlerin oluşturduğu negatif etkileri giderir. Ayrıca narenciye, yeşil yapraklı sebzeler, yeşil çay, fındık ve kepekli tahıllardan zengin bir antioksidan diyet uygulamak ekstra fayda sağlar.

Makyajı azaltın

Sıcağın etkisi ile cildimiz daha fazla yağlandığı ve gözeneklerimiz kolaylıkla tıkandığı için sık makyaj yapmayın, yazın cildinizin nefes almasını sağlayın. Makyaj yazısındaki ayrıntılar sizi beklemekte.

Güneş korucu ürünler kullanın

Cilt lekeleri, yaşlanması ve kanserlerinden, güneş yanıkları ve alerjilerinden korunmak için en az 15 faktörlü UVA ve UVB filtreri içeren güneş koruyucu ürünler kullanın. Bu ürünleri dışarı çıkmadan yarım saat evvel uygulayın, terleme ve su ile temas ile etkileri ortadan kalkacağı için 2-3 saatte bir tekrarlayın. Güneşten korunmak için güneş koruyucu haplar da kullanılabilir. Ayrıca şapka , gözlük takılmalı ve koruyucu giysi giyilmelidir.

Cilt bakımımız tamam. Ayaklar da çok önemli. Ayak terlemesi, ayak kokusu, ayak mantarı, tırnak mantarı vs. yazın karşılaştığımız zor problemler. Bir sonraki yazımız ise “Yaz aylarında ayak bakımı”. Takipte kalın. Sağlıklı kalın.

Share

Bir yanıt yazın